Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024

Ρ Ροή Ειδήσεων

1547 κρούσματα και 10 νέοι θάνατοι. Πολύ κοντά στο κόκκινο όλη η χώρα.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
Με τη Θεσσαλονίκη να φτάνει στα όρια του κόκκινου και από το πρωί να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες πολίτες να περιμένουν για ένα rapid test στην παραλία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν μαζικά ελέγχους, την Αττική να παραμένει στην ευαίσθητη ζώνη και σχεδόν όλες τις περιοχές να ανεβάζουν συνεχώς ρυθμούς, έρχεται όλο και πιο κοντά η πιθανότητα για ένα νέο μαζικό αποκλεισμό.
Η κλιμάκωση που συντελείται τις τελευταίες μέρες μας φέρνει δυο εβδομάδες πίσω από την Ευρώπη και εκπέμπει ένα μεγάλο SOS| πριν περάσουμε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες και οδυνηρές.
 
Νέα μέτρα
Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αποδώσει λόγω χρόνου υλοποίησης τα μέτρα που έχουν ληφθεί οι συμμετέχοντες στην επιτροπή μελετούν και άλλα μέτρα προκειμένου να αναχαιτήσουν το κύμα εξάπλωσης. Έτσι προτείνεται και άλλη μείωση ωραρίου στην εστίαση, ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση αλλά και μέτρα όπως ο περιορισμός της μουσικής για να είναι ευκολότερη η συνομιλία και άρα μειωμένη η προσπάθεια εκφώνησης που φέρνει αερογενή μετάδοση. Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένει κακή ενώ η βελτίωση των συνθηκών φαντάζει δύσκολη αφού χρειάζονται οχήματα και οδηγοί που απ' ότι φαίνεται λείπουν.
 
Η ηλικιακή διαστρωμάτωση
Οι νέοι έχουν την πρωτοκαθεδρία στα κρούσματα αφού όπως φάνηκε παραμένουν πρώτοι με διαφορά ιδιαίτερα στις ηλικίες μέχρι τα τριάντα. Αυτό όπως φαίνεται προέκυψε από τις συγκεντρώσεις για διασκέδαση που είχαν πυκνώσει επικίνδυνα αλλά και σε συγκεντρώσεις που δεν εκτιμήθηκε σωστά ότι έπρεπε να ματαιωθούν.
Σταδιακά όπως τόνισε και ο κ. Τσιόδρας επεκτείνεται η μόλυνση σε άτομα που έχουν υπερβεί τα 50 μέσα από τη συναναστροφή.
 
Η κατάσταση στο σύστημα υγείας
Η αύξηση των νοσηλευόμενων στις κλινικές Covid 19 και η αύξηση στους διασωληνωμένους δημιουργεί ανησυχία παρά τις νέες μονάδες που έχουν τεθεί σε λειτουργία. Ο υπουργός υγείας κ Κικίλιας απηύθυνε έκκληση προς όλους να προσέξουν και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τους έχοντες υποκείμενα νοσήματα καθώς η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική. 
 
 

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363