Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024

Ρ Ροή Ειδήσεων

Κλιμάκωση και διέξοδο σε θερμό επεισόδιο επιδιώκει η Τουρκία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
Με έναν συνδυασμό προκλητικών κινήσεων που εκδηλώνονται τόσο με την νέα έξοδο του ερευνητικού Ορούκ Ρέιτσ που χθες έφτασε πολύ κοντά στο Καστελόριζο και πάντως εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο και με την ανακοίνωση του νέου χάρτη ερευνών και διάσωσης που περιέχει το μισό Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη, που αποτελεί επίσημη θέση του Τουρκικού κράτους περιγράφεται η ζώνη κυριαρχίας της Τουρκίας σε χώρο που καλύπτει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 
Η επικράτηση του Τατάρ 
Ο Τατάρ που επικράτησε στο ψευδοκράτος είναι στην γραμμή Ερντογάν και έχει εκφράσει επισήμως την προτίμησή του στην διχοτόμηση του νησιού. Η εκλογή του τροφοδοτεί τα σενάρια της αδιαλλαξίας και απομακρύνει ακόμα περισσότερο την όποια λύση του Κυπριακού. Σημειώνουμε την περίπτωση των Βαρουσίων που φανερώνει επίσης την απόφαση των Τούρκων και της νέας τουρκοκυπριακής ηγεσίας για γραμμή μακριά από τις αποφάσεις του ΟΗΕ. 
 
Η πιθανότητα θερμού επεισοδείου
Κάθε μέρα όλο και πιο κοντά είμαστε σε ένα θερμό επεισόδιο αφού μετά την περιφρόνηση των αποφάσεων της Ε.Ε και το πάγωμα κάθε πρωτοβουλίας διαλόγου, η Τουρκική επιδίωξη είναι κατά πάσα πιθανότητα ο εξαναγκασμός σε διάλογο με την ατζέντα της, μετά από ένα επεισόδιο όπου βέβαια κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τι πρόκειται να γίνει. 
Το κόστος  της καθημερινής κινητοποίησης του στόλου υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο την ημέρα. Η ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή καθιστά την πιθανότητα εμπλοκής πολύ πιθανή

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363