Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024

Π Προτάσεις Weekend

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα λαχανικά μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tracy Lesht, το βράσιμο των λαχανικών είναι ο πλέον λάθος τρόπος μαγειρέματος καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς.

Ένας τρόπος να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να τα μαγειρεύετε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά, το Βρετανικό Σύστημα Υγείας στην ιστοσελίδα του προτείνει το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι να μαγειρεύουμε στον ατμό ή να ψήνουμε τα λαχανικά, αντί να τα βράζουμε, ή να χρησιμοποιούμε το νερό σε σούπες ή σε φαγητά κατσαρόλας αντί να το πετάμε».

 

Πηγή: onmed.gr

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363