Κυριακή, 12 Μαϊος 2024

Π Πολιτική

Λίγο πριν τον διάλογο με πολλά προβλήματα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
Ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται ένα βήμα πριν το διάλογο, πυκνώνουν οι παρενέργειες από την άσκηση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία' γίνεται αναλυτική αναφορά της τοποθέτησης και των ενεργειών του Βερολίνου μέσω του πρεσβευτή Δρ Ερνεστ Ράιχελ που ομιλώντας στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων, τόνισε ότι δεν πρέπει να ακυρωθεί η μεσολάβηση από την αυστηρότητα απέναντι στην Άγκυρα ενώ φάνηκε να προωθεί την πρόταση για αποστρατικοποίηση των νησιών, πολιτική απολύτως καταστροφική με δεδομένη την συμπεριφορά της Τουρκίας όπως ιστορικά έχει αποδειχτεί.
Στην ίδια, δυστυχώς κατεύθυνση αναμένεται και η πρωτοβουλία Πομπέο αφού ο διεθνής παράγοντας ελάχιστα αντιλαμβάνεται την προσχηματική επίκληση της Τουρκίας, σχετικά με την τήρηση των συμφωνιών. Η προβολή της άποψης ότι θα αποσυρθεί η τέταρτη στρατιά της Σμύρνης  ή του Αιγαίου είναι χωρίς ουσία αφού η κάλυψη των νησιών δεν έχει την ίδια ταχύτητα με την κίνηση στρατευμάτων στην ενδοχώρα.    
Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην διαμόρφωση κυρώσεων και οφείλει να υποστηρίξει το βέτο της Λευκωσίας αφού θα αρχίσει σύντομα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής και πάλι η Τουρκική προκλητικότητα. Επίσης, είναι θεμελιώδους σημασίας η συζήτηση να παραμείνει μόνο στις θαλάσσιες ζώνες και όχι στην ατζέντα της Άγκυρας που σκοπό έχει την απόκτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αποκτημάτων σε βάρος μας.

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363