Κυριακή, 12 Μαϊος 2024

Π Πολιτική

Η Λέσβος παραμένει σε κρίση. Μόλις 800 στη νέα δομή.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
Η προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται σε περιοχές στο νησί μέχρι στιγμής δεν έχει ευοδωθεί. Ο νέος καταυλισμός που συγκροτήθηκε στο Καρά Τεπέ στο πεδίο βολής, έχει ήδη φιλοξενήσει 800 άτομα ενώ διεξάγεται καμπάνια ενημέρωσης με διερμηνείς και έντυπα προκειμένου να πειστούν ότι μόνον έτσι μπορούν να παραμείνουν στη χώρα. Από το νέο καταυλισμό θα γίνει η εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Οι Αφγανοί που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου , πρωτοστατούν στην άρνηση συμμετοχής και στην υποκίνηση επεισοδίων για να μπορέσουν να επωφεληθούν.
Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης θα τους μεταφέρει υποχρεωτικά η αστυνομία εφόσον δεν προσέλθουν. Επίσης, τόνισε ότι εκεί θα περάσουν τον χειμώνα οι μετανάστες αφού δεν προλαβαίνουν να κατασκευάσουν νέα δομή ταχύτερα. 
Στην έκκληση της Ελληνικής κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν και έστειλαν βοήθεια η Δανία, η Γερμανία,η Αυστρία, η Ολλανδία αποστέλλοντας υλικό ενώ το Βερολίνο δήλωσε ότι θα υποδεχτεί 1500 μετανάστες με δομή οικογένειας στη Γερμανία.
Οι αρχές ερευνούν τη δράση Μ Κ Ο που έχουν παίξει ρόλο στην εξέγερση υποκινώντας τα επεισόδια και τον εμπρησμό της Μόριας.

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363